返回列表 發帖
D份量好似好小咁既?定係亞生你食左一半至記得影相?:p
fufu 發表於 2012-1-22 15:20

多個麥x記,未食之前影o既...我一向處事認真,富哥你放心!
Nothing is impossible

坤記竹昇麵-長沙灣

找一天去試

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

多謝生兄介紹,揾日試下先

多謝生兄介紹,揾日試下先
ufmtin 發表於 2012-1-23 22:32

生 san
果間嘢已經俾噯同噯frd black list左好耐啦
由佢剛開檔幫襯, 每次試完都媽媽聲
但心諗可能剛開業,所以會無拱好
但每隔一段時間都再去幫襯, 好似真係無嘜大改善到
事隔都兩個月啦, 點知見到你出報告.
好啦.....噯就因為你呢個報告, 會再去試多一次.
菲 E = 菲飛 = FayeFei = 肥飛

生 san
果間嘢已經俾噯同噯frd black list左好耐啦
由佢剛開檔幫襯, 每次試完都媽媽聲
但心諗可能 ...
菲 E 發表於 2012-1-24 15:30

我只係食咗雲吞麵,其他未食過!但係呢個價錢食到竹昇麵,真係冇投訴!
仲有米芝蓮嚟D哥哥姐姐試過,差極有限!

我只係食咗雲吞麵,其他未食過!但係呢個價錢食到竹昇麵,真係冇投訴!
仲有米芝蓮嚟D哥哥姐 ...
生生不識 發表於 2012-1-24 23:05

噯反而對佢地的試食口味十分doubt囉
老實講, 佢地食過幾多間正宗又好食架?
呢間d湯底已經5及格啦.
算啦....可能噯對食有一份執著.

自己煮嘢難食, 所以對出面d嘢食十分有要求

噯反而對佢地的試食口味十分doubt囉
老實講, 佢地食過幾多間正宗又好食架?
呢間d湯底已經5及格啦.
算啦 ...
菲 E 發表於 2012-1-25 09:54

我明白每個人口味唔同,外面食嘢要求有兩種:
1).大眾化價錢-食到有一定質量o既食物。
2).不論價錢-只要高質量o既食物。
米芝蓮始終有一定標準同要求, 佢哋o既口味同我無關,我只係話比其他人知我o既感覺就咁簡單!唔通你認為standard & pool's ,Moody's, Fitch ratings..等等credit rating D 評級係流o既!

麥奀雲吞麵世家-貴D,份量少,麵好食。
銅鑼灣波斯富街、森記粥麵專家~麵好食,價錢合理,已經比業主勁加4倍租,結業!希望遲D搵到舖開番!
灣仔永華麵家~貴D,份量少,麵好食。
深水埗劉森記麵家~份量少,麵好食。
黃根記麵家官涌市政大廈~非常底食!

自己煮嘢難食, 所以對出面d嘢食十分有要求
菲 E 發表於 2012-1-25 09:55

咁你提供幾間應為合格o既,等我去試試喇!